Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Motospordile panustamine

ui otsid motospordi fännina väljakutseid pakkuvat kogemust, võib erinevatele motospordi sündmustele panustamine olla just midagi sinu jaoks. Enamik kihlveokontoreid pakuvad motospordile panustamiseks palju erinevaid võimalusi.

Sõltumata sellest, kas sulle meeldivad ralliautod või F1 tipptasemel võidusõidud, pakub panustamine võistluste põnevamaks muutmise võimalust. Vaatame lähemalt mõningaid peamisi panustamise strateegiaid ning jagame näpunäiteid ja nippe professionaalidelt.

Olulised strateegiad ja panused

Autosport keskendub ennustustes nii saavutatud punktidele kui ka võitjatele ja kohtadele. See kehtib eriti F1 sõitude puhul, kus punktide kogumine on oluline, kuna see puudutab konkreetselt nii sõitja meistritiitlit kui ka meeskondlikku meistritiitlit. Näiteks võid vormelite puhul leida palju turge, kus saab ennustada, kes võidab järgmise võistluse, kes kogub hooaja lõpuks kõige rohkem punkte või kes lõpetab punktiarvestuses 10 parema hulgas ja nii edasi.

Muud ennustamiseks saadaval turud võivad hõlmata kvalifikatsiooni tulemusi ja stardirivi positsioone ning muid huvitavad võidusõiduga seotud aspekte, mida kihlvedude pakkuja peab konkreetse võistluste jaoks asjakohaseks. Näiteks võib leida ennustuse tegemise võimalusi, kus tuleb pakkuda võistluse käigus katkestajate arvu.

Kiireima ringi ennustus

Paljud kogenematud ennustajad teevad sageli vea, arvates, et kiireima ringi saab kirja tõenäoliselt sama sõitja, kes on ka kogu võidusõidu favoriit.

Tegelikult ei pruugi parim ühe ringi tulemus sageli olla kiireimalt juhilt või parimalt autolt. Lihtsamalt öeldes on võidusõidu liidri levinud taktika tegelikult kiirust veidi maha võtta, et säilitada nii rehve, positsiooni kui ka kütust.

Teisest küljest annab punktidest kaugel asuv võidusõitja endast kõik, et püüda võidusõidu liidritele järele jõuda. Seda tehes saavutavad nad sageli palju paremaid ringiaegu kui võistluse liider või isegi teist ja kolmandat positsiooni hoidvad sõitjad. See on ideaalne võimalus jälgida kiireima ringi ennustuses mõnda suhtelist autsaiderit, kes ei ole võistluse võitmise suhtes ilmne favoriit.

Seda tüüpi ennustused sobivad suurepäraselt ka motospordile reaalajas panustamiseks ja põhivõistlusele eelnevaks kvalifikatsiooniks. Nii nagu kihlveokontorid pakuvad suurimatele võidusõitudele sõidueelseid ennustusi, teevad nad seda ka reaalajas ja siis kui võidusõit või kvalifikatsioon on juba alanud.

Top 10 koha ennustamine

Mootorisporti iseloomustab sageli autode ja mootorite rikked, kui ka sõitjate poolt tehtud kriitilised sõiduvead, mis viivad sageli katkestamiseni. Selle tulemuseks on sageli pettumus või ettearvamatu lõpp ning mõnikord langevad päris mitme sõidu favoriidid juba esimestes kurvides varakult välja.

Kuid tippklassi võidusõitude puhul ei saa ennustada ainult seda, kes võidab, vaid saab teha ka palju muid ennustusi. Kui esikoha võitja saab kõige rohkem punkte, siis teise, kolmanda ja kuni kümnenda koha saavutamise eest on samuti punktid mängus ja kõik sõitjad pingutavad iga positsiooni nimel.

Keskendumine esikümnele ja parimatele sõitjatele, kes suudavad need kohad ka reaalselt välja sõita, ilma liigseid riske võtmata, võib sinu ennustuse võimalusi laiendada. Turgudele panustamine, mis pakuvad ennustamise võimalust selle kohta, milline sõitja lõpetab 10 parema hulgas või isegi 6 parema hulgas, võib leevendada pinget, mis tuleneb pelgalt võitja ennustamisest. Lisaks on võimalus ennustada ka sõitjate vastasseisu tulemusi.

Kokkuvõtteks motospordile panustamise kohta

Motospordile ennustamine on suurepärane võimalus kõigile, kes soovivad panustamise abil veidi rohkem adrenaliini võidusõidu jälgimisse tuua. Valida on võimalik paljude erinevate võidusõitude hulgast. Asjatundlik fänn, kes suudab kõiki olusid arvesse võttes teha tarku otsuseid, võib nii peale ruudulise lipu langemist tihti võitu tähistada koos sõitjatega.