Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Nädalavahetus autospordis: mitu tippvõistlust Eestis ja arvukalt välisstarte

Eestis toimub eeloleval nädalavahetusel mitu rahvusvahelise osavõtjaskonnaga võistlust ning mitmed meie autosportlased sõidavad välismaal.

Põhja-Euroopa regiooni, Balti, Eesti ja veel mitme sarja punktid on mängus reedest pühapäevani Kulbilohus toimuval driftivõistlusel Southside. Reedel algab Semipro võistlus kell 14.15, laupäeval alustab Pro kell 14.45 ja pühapäeval Street kell 12.45. Otseülekande teeb sport.television.ee

Kiirendusspordi Eesti meistri- ja karikavõistlused ning Balti karikavõistlused jätkuvad laupäeval ja pühapäeval Kiltsi lennuväljal Haapsalu lähedal võistlusega Gasoline Capybara Drag Race Cup. Laupäeval algavad kvalifikatsioonid kell kell 10.00 ja eliminaatorid pühapäeval 11.00.

Ringrajasõidu Eesti karikavõistluste punktid on mängus reedel ja laupäeval Pärnus Porsche Ringil toimuval regiooni suurimal autode ja mootorrataste ringrajavõistlusel FeltCar Estonian Grand Prix´l. Autodele kuulub võistlus veel Soome meistrivõistluste ja mootorratastele Eesti ja Läti meistrivõistluste kavva. Reedel algavad võistlussõidud kell 17.55 ja laupäeval kell 10.00. Võistlust on võimalik vaadata otseülekandes Postimehe vahendusel.

Kardispordi Hiiumaa Karikas ning Talendid Rajale etapp sõidetakse reedel ja laupäeval Käinas. Reedel võistlevad hobikardid algusega kell 15.00 ja laupäeval alustavad võistluskardid esimeste eelsõitudega kell 11.10.

Terminal autoralli Eesti meistrivõistluste etapp sõidetakse reedel ja laupäeval Lätis Cesise ümbruses. Ralli stardib reedel kell 18.30 Cesise kesklinnast ja lõpeb esimese auto jaoks samas laupäeval kell 17.30. Võistlust on võimalik vaadata ka Delfi TV vahendusel.

Rallikrossi Balti meistrivõistluste teine etapp toimub pühapäeval Leedus Vilkyciai rajal. Registreerunud on ka arvukalt Eesti sõitjad.

Kiirendusspordi Euroopa meistrivõistlused ja Summit Racingu sari jätkuvad nädalavahetusel Tierp Arenal Rootsis. Eestlastest stardib EM-sarjas Andres Arnover ja Summit Racingus Kert Orusaar. Laupäevaseid ja pühapäevaseid sõite on võimalik jälgida ka otseülekandes, samas on avaldatud ka detailine ajakava.

Rallikrossi RallyX sarja kaks viimast etappi toimuvad laupäeval ja pühapäeval Saksamaal Esteringil. Korraldaja ei ole osalejate nimekirja avaldanud, seega võistlevad eestlastest mitteametlikel andmetel klassis 4WD Open Maiko Tamm, krosskartidel  Martin Juga, Lucas Orav, Tanel Tereping, Romet Tsirna ja Tamo Toodo ning krosskartide juunioride klassis Geit Genor Muttik. Otsepilti vahendab RallyX TV.

Laupäeval ja pühapäeval toimub Rakveres Ringtee 4 asuval mudelirajal raadioteel juhitavate offroad mudelite Balti meistrivõistluste etapp, kus osalevad ka maailma tippu kuuluvad sõitjad. Esimesel päeval on kavas kvalifikatsioonid, teisel finaalid, algus on mõlemal kell 11.00. Pühapäevast teeb ülekande sport.television.ee.

The post Nädalavahetus autospordis: mitu tippvõistlust Eestis ja arvukalt välisstarte appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee