Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Nädalavahetus autospordis: rallikross, offroad ja kardisport Eestis, arvukalt eestlaste välisstarte

Eesti meistrivõistluste punktid on nädalavahetusel mängus maastikusõidus ja rallikrossis, jätkub kardispordi Uskumatu Võidusõit ning arvukalt eestlasi stardib välismaal.

Rallikrossi Eesti meistrivõistluste viies etapp sõidetakse laupäeval Kehalas. Võistlussõidud algavad kell 10.10. Delfi TV ülekanne algab kell 15.00.

Offroad võistlusel Klaperjaht Tartumaal Lagujal on reedel kell 17.00 kavas ajasõidud, laupäeval algab võistlus kell 8.30 ja pühapäeval 9.00.

Kardispordi Uskumatu Võidusõidu kolmas etapp toimub pühapäeval Tabasalu kardirajal. Võistlussõidud algavad kell 12.00.

Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad neljapäevast pühapäevani sõidetava Soome ralliga. Osalemas on viis Eesti rallipaari: Ott Tänak / Martin Järveoja, Georg Linnamäe / James Morgan, Robert Virves / Aleks Lesk, Gregor Jeets / Timo Taniel ja Romet Jürgenson / Siim Oja. Võistlust on võimalik jälgida TV3 kanalite ja Rally.tv vahendusel.

Rahvusvaheline driftisari Drift Masters jätkub Riias, lisaks sarja püsiosalejatele Kevin Pesurile ja Oliver Randalule on wildcard sõitjana osalemas Karel Piiroja. Reedel kell 16.30 algab kvalifikatsioon ja laupäeval kell 14.00 võistlus. Otseülekandeni juhatab kodulehekülg.

Rallikrossi RallyX sarja kaks etappi toimuvad Nysumi rajal Taanis. 4WD Open klassis võistleb eestlastest Maiko Tamm, krosskartidel Martin Juga, Lucas Orav, Tanel Tereping, Romet Tsirna ja Tamo Toodo ning krosskartide juunioride klassis Geit Genor Muttik. Otsepilti vahendab RallyX TV.

Kardispordi Euroopa meistrivõistluste etapil neljapäevast pühapäevani Rootsis Kristianstadis osalevad Eesti sõitjatest Mark Dubnitski, Hugo Rajamets (mõlemad klassis OK), Meryl Peldes, Aleksander Uusneem (mõlemad OK Junior) ja Theodor Toobal (FIA Karting Acacemy Trophy). Täpne ajakava ja ülekandeinfo on avaldatud kodulehel.

The post Nädalavahetus autospordis: rallikross, offroad ja kardisport Eestis, arvukalt eestlaste välisstarte appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee