Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Norrakas krooniti Harku järvel noorte maailmameistriks

Tallinnas Harku järvel selgitati möödunud nädalavahetusel maailma parimad piloodid ringrajapaatide noorteklassis GT-15. GT-15 on ainus ringrajapaatide võistlusklass noortele, kus Rahvusvaheline Veemootorispordi Föderatsioon UIM annab välja maailmameistritiitlit. Selles võistlusklassis saavad sõita 10.-16. aasta vanused noored. Kohale tulnud pilootide arv oli viimase nelja aasta suurim ja A-finaali pääsesid 16 parimat ning 5 sportlast pidi leppima sõiduga B-finaalis.

Ajasõidu tulemuste põhjal sai esimese stardikoha möödunud hooaja EM-pronks Paul Richard Laur.Teist aega näitas Oliver Horntvedt Norrast ja kolmas oli Oliver Martin Soomest. Möödunud aasta Euroopa meister Hendrik Arula oli neljas.

Esimese stardi eel oli õhus tunda elektrit ja parima lähte sai Arula, kuid reeglite vastu eksimine võttis talt ühe ringi vähemaks ja kukutas ta 15. kohale. Esikoha punktid läksid teisena lõpetanud Laurile, teine koht kuulus Horntvedtile ja kolmas oli Martin.

Teises sõidus jäi Laur stardiga suuresti alla Horntvedtile, kes juhtis kogu sõitu alates stardipöördest kuni lõpuni. Teise kolmanda koha eest sõitsid võidu Laur ja Martin, kuid Lauril õnnestus kõik soomlase rünnakud ära tõrjuda ja noppida väärtuslikud teise koha punktid.

Kolmandas stardis oli esimeses pöördes jälle liider norrakas. Tema stardikiirendusele oli ainukesena midagi vastu panna Joonas Tristen Lootusel aga stardirivi keskpaigast startides oli ta stardipöörde lõpus täpselt esikolmiku kannul. Teise ja kolmanda koha eest käis võistlus järjekordselt Lauri ja Martini vahel, kus sellel korral jäi peale Martin ja noppis teise koha punktid.

MM-tiitli saatuse pidi otsustama viimane start Horntvedti, Lauri ja Martini vahel. Kes võidab sõidu on ka maailmameister. Parima lähte sai norrakas, kuid kohe tema kannul oli Oliver Martin kes püüdis iga hinna eest tast mööduda, kuid pingelises olukorras tegi sõiduvea ja langes võistlejate rivi lõppu.Hea stardi sai ka Lootus, kes võttis peale Martini ära langemist enda kätte teise positsiooni ja kuni viimase ringini hoidis hea sõiduga ära temast kiirema Lauri rünnakud. Sõidu võiduga tagas
Oliver Horntvedt omale maksimum punktidega sõitude võidu, punktidega tuli teiseks Paul Richard Laur ja kolmas oli Oliver Martin. Viimastes sõitudes head minekut näidanud Lootus oli neljas.

Pikalt kestnud põhjalik tehniline kontroll kuulutas sõitjate mootorid legaalseks ja MM-tiitli võitis norrakas Oliver Horntvedt, kes osales esimest korda UIM-i tiitlivõistlustel. Hõbemedali võitis Paul Richard Laur ja pronksmedalile tuli Oliver Martin Soomest.

Noorteklassi Euroopa meistrivõistlused toimuvad augustis Ungaris.

Fotod: Raul Harro

_____________________________

Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee

Generated by Feedzy