Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Parim virtuaalvõidusõitja pääseb Estonian Grand Prix´l Eesti superauto Kalana kõrvalistmele

9.-11. augustini Pärnus Porsche Ringil toimuval Estonian Grand Prix´l pääseb parim virtuaalvõidusõitja Eesti superauto Kalana kõrvalistmele.

Selleks tuleb sõita Assetto Corsa simulaatoris virtuaalse Oldbac Kalanaga parim ringiaeg. Aega on selleks 4. augustini. Simulaatorisse on IER Simulations’i poolt reaalse auto andmete pealt loodud 2023. aasta Oldbac Kalana versioon.

Juunis toimunud samalaadse virtuaalvõidusõidu võitja Urmas Riis sai Kalana kõrvalistmel sõita Bikernieki rajal Riias. “See sõidukogemus oli midagi unustamatut. Need jõud mida Kalana kõrvalistmel kogesin, on lihtsalt mõistusevastased,“ rääkis Riis „Autol on nii tugev surujõud, et näib justkui kurvides pidamine ei saakski otsa ja ega juht Tõnis Vanaselja tagasi ka ei hoidnud.“

Oldbac Kalana on kahekohaline superauto prototüüp, mis on välja töötatud Eestis tudengivormelist välja kasvanud inseneride poolt. Auto on konstrueeritud aerodünaamilisele surujõule, pakkudes F1-sarnast sõidukogemust kahele inimesele. Sõidukit viib edasi JUDD Le Mans’i võidusõitudeks loodud vabalthingav V8-mootor, mis arendab 610 hobujõudu ja 11 000 pööret minutis.

The post Parim virtuaalvõidusõitja pääseb Estonian Grand Prix´l Eesti superauto Kalana kõrvalistmele appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee