Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Päriselu Tegelastel Põhinevat 7 Moto-Teemalised Mängu

Rallimängud on videomängude loomise algusest peale olnud populaarsed ning enim ostetud. Miks luuakse rallimänge just sellisel mahul nagu seda on tehtud siiani? Põhjus on lihtne, autode päris elus kiiruse ületamine ning isegi driftimine on ohtlik nii sõitjale kui ka jalakäijatele.

Kuna rallisport on ametlikult ka spordiala, tuleks alustada oma oskuste loomist ning arendamist just siniselt ekraanilt. Suletud rallirajad on samuti mõeldud ohutuks kasutamiseks ralli huvilistele ning just tänu inimlikule kontrollile on võimaldatud teha ringradadel trikke ning kiiruskatseid.

Maailma kuulsad vormelisõitjad ning WRC-l osalejad üritavad igal aasta võita teineteist tänu etapilistele võiduseeriatele, kus erinevatel pindadel ning riikides saavad sõitjad võrdõiguslikult võtta mõõtu teineteisega. Ja kuna oskuslikud rallisõitjad on justkui noormeeste iidolid, siis luuakse rallisõitja ka nendele pühendatult.

Videomängud seostuvad lugudega, stoori on see mis paneb aluse mängule ning tihtipeale alustatatakse mängude loomist just samalt tasandilt. Ning kuna veebis leiab erinevaid online mänge, võib nii Playstation kui ka EA leida natuke inspiratsiooni siit.

Loetleme üles 7 ägedamat moto-teemalist mängu, mis on inspireeritud päris tegelastest ning inimestest.

JFK Reloaded

Alustame oma edetabelit ühe tavatu mänguga, mis seostub enim tulistamise ning strateegiaga. JFK Reloaded on märki tulistamise videomäng, mis põhineb sündmustel mis toimusid 22.novembril 1963.aastal Parkland Hospitalis, Dallases Ameerika Ühendriikides. 3 aastat varem presidendiks saanud John F Kennedy võitis napilt Richard Nixoni ning veetis oma esimesed 3 ametiaja aastat dramaatiliselt. Kennedy oli Ameerika Ühendriikide 35s president ning atendaati päeval toimus rahva seas segadus. Mängu eesmärgiks on teha kindlaks kas Oswald ka tulistas sealt kus ekspertiis selle teatavaks on teinud. Vandenõuteoreetikud väidavad, et tulistamine ei juhtunud nii nagu kõigile väidetud on. John F Kennedy istus autos oma abikaasa kõrval ning ülalt katuselt tulistades sihtis oletatavalt Oswald just Kennedy pead. Kuul läbistas presidendi pea ning väljus vastas küljelt. Mängus on võimalik tulistada sihtmärgi poole, arvestades liikuva auto kiirust ning õhkkonda.

Colin McRae Rally

7 erinevat mängu haarav Colin McRae mängudeseeria projekteerib uhkelt WRC Colin McRae ametikäiku ning võimaldab ühe kõige edukama rallisõitja kingades sõita mööda maailma tuntud radasid, kasutades autosid, mis eksisteerivad ka päriselt maailmaralli varamutes.

Sebastian Loeb Rally EVO

Mängumaailmas tuntud mängutootja Milestone tõi 2010 kuni 2013 aastal toimunud maailmasarja etappi parimad rajad, autod ja mängijad videomängu ning pakub võimalust sõita üle 50 auto mudeliga 17 jalt tootjalt.

Richard Burns Rally

Üks neist mängudest mille arendamiseks kulus suur hulk raha ning mille saatus ei olnud kindlasti täiesti kindel firma poolt välja andes. Richard Burns suri 2005.aastal ajuvähki kuid enne surma, vaid aasta enne saatuslikku päeva nägi Richard endast inspireeritud videomängu väljaandmist. Tegemist on rallimänguga, mis pakub sõidu võimalust 8 erineva autoga 36l erineval rajal.

F1 Schumacher Edition

Peale Michaeli F1 meeskonnast lahkumist ning suusaõnnetust, on Schumacherite pere koondunud veelgi perekonna kesksemaks ning kõik võimalikud austusavaldused on ka teoks tehtud. Netflix lõi 2021.aasta septembris Michaeli elu tähistamise puhul dokumentaalfilmi, mis vallandas kogu maailmas õnne tunde. F1 rallisõidu puhul saab radu nautida Michaeli kingades ning tema istmel.

WRC 10

Eelnev 2021.aasta seeria etapp ning tulev 2022.aasta saavad olema huvitavad ning kuna tegemist on olnud pingeliste aastatega, on alustanud ka Electronics Arts uue WRC sarja mängu loomisega. Ringradadel saab kehastuda tuntud rallisõitjateks nagu Neuville, Ogier ning eestlaste oma Tänak.

Mario Kart

Super Mario ei ole vaid Jaapanis loodud tegelane. Mario on ühest teisest Jaapani videomängudest pärinev kõrvaltegija keda algselt kutsuti Jumpmaniks. Tema tegelaskujust kujunes üks enim tuntud Nintendole loodud mänguks, kus kart versioon sai ka kohe loodud eesmärgiga levida ka rally versioonile.