Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Roland Kuklane jõudis ainsa eestlasena Itaalias finaali

Itaalias Franciacorta kardirajal peeti Championships of the Future sarja viies ja viimane etapp. Stardis olnud kolmest eestlasest jõudis ainukesena finaali klassis OK võistelnud Roland Kuklane.

Kvalifikatsiooni alustasid Eesti sportlased klassis OK tugevalt, kui Roland Kuklane näitas 25. ja Mark Dubnitski 30. aega. Kuklane lõpetas eelsõitude järel 30. kohaga, hoides kurssi finaalil. Võimaluse kõrgemaks kohaks rikkus viimane eelsõit, kus eestlane palju punkte kaotas. Marki Dubnitskil õnnestus hästi kokku saada vaid üks viiest eelsõidust ja seetõttu kukkus eestlane 79. positsioonile, millega ei mahtunud ta ka laupäevasesse Superheat’i.

Supetheat Bs starti tulnud Kuklane tegi suurepärase sõidu, tõustes viie koha võrra kümnendaks. See andis talle finaali 25. stardikoha, nagu ka kvalifikatsiooni järel.

Finaalis kahjuks Kuklast edu ei saatnud ning esivoolunid karistusega võttis eestlane vastu 29. positsiooni.

Klassis OK võitis viimase etapi inglane Joe Turney, kes endale sellega sarja kokkuvõttes kolmanda koha kindlustas. Meistriks krooniti jamaikalane Alex Powell.

Meryl Peldese jaoks kujunes nädalavahetus Franciacortas lühikeseks, kui kvalifikatsioonis näidatud 88. ringiaeg viis eelsõitude järel ta 106. positsioonile, millega tema jaoks võistlus ka lõppes.

Etapi ja sarja võitis OK Junioris britt Lewis Wherrell, kes domineeris kogu hooaega. Teine ja kolmas koht läks võrdsetel punktidel belglastele Dries van Langendonckile ja Thibaut Ramaekersile.

The post Roland Kuklane jõudis ainsa eestlasena Itaalias finaali appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee