Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ruben Volt võitis autoringrajasarja TCR Europe etapi

Eesti autoringrajasõitja Ruben Volt säras nädalavahetusel kereautode Euroopa sarja kahel etapil Salzburgringil. Austrias sõidetud võidusõitudes oli Volt pühapäeva esimeses sõidus kolmas ja teises sõidus tõusis meeskonnakaaslast edestades poodiumi kõrgeimale astmele.

Salzburgringil olid nädalavahetusel ilmaolud muutlikud, sõita sai nii vihmas kui kuival rajal. ALM Honda Racing oli Honda Civic Type-R TCR võistlusautod taas hästi ette valmistanud. Kui kvalifikatsioonis oli Ruben Volti tulemus üheksas, siis esimeses sõidus tegi ta väga hea stardi tõustes kolmandale kohale. Seda positsiooni hoidis ta kuni finišini.

Teises sõidus sai teiselt kohalt startinud Ruben Volt taas hea stardis ja võitles esimeses kurvis esimese positsiooni pärast. Kui konkurent kurvi nö sirgeks sõitis, oli Volt küll teine aga reeglite kohaselt pidi ta positsiooni tagasi andma, mida ta ka tegi. Peagi oli teisele kohale tõusnud teine ALM Honda Racing sõitja Levente Losonczy. Tiimisiseselt võidusõitu ei tulnud ja nii kindlustasid Volt ja Losonczy meeskonnale kaksikvõidu TCR Europe kuuendal etapil. Meeskonna kolmas sõitja Ignacio Montenegro tuli üle lõpujoone neljandana.

Team Estonia Autosport liige Ruben Volt: “Esimeses sõidus oli parim start, mis mul oma karjääri jooksul olnud on. Puhas start, otsisin raja ääres ruumi, et teistest mööda saada ja see õnnestus. Esimeses kurvis olin kolmas ja sealt edasi hoidsin seda kohta. Teadsin, et seniste tulemuste ja reeglite kohase 40 lisakiloga ei ole mul kindlasti seda kiirust. Sain sellega korralikult hakkama.

Teises sõidus oli eesmärk kohe alguses liidrikohale asuda, sest sellel rajal on väga raske mööda sõita. Esimesse kurvi läksin pisut eespool ja kui konkurent kurvi sirgeks lõikas ja liidriks asus, oli selge, et saan selle koha tagasi. Ta andiski koha tagasi, sain esimeseks. Meie peamine eesmärk oli kaksikvõit, tiimikaaslane Levente sai Zolderis oma esimese võidu nii, et mina olin teine ja hoidsin teisi tagasi ja täna oli siis vastupidi. 40 kilose lisakaaluga oli sellele rajal ikka korralik katsumus ja seda enam saab nädalavahetusega rahul olla.”

Peale kuute sõidetud etappi tõusis Ruben Volt neljandale kohale, punkte on tal 164. Liider on Aurelien Comte (206 p) meeskondlikus arvestuses tõusis Eesti meeskond ALM Honda Racing TCR Europe liidrikohale.

TCR Europe sarja järgmised kaks etappi sõidetaks 4.-6. juulini Belgias Spa ringrajal.

The post Ruben Volt võitis autoringrajasarja TCR Europe etapi appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee