Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Selgusid Eesti meistrid jetispordis

Jetispordi Eesti meistrivõistluste viieetapilise sarja viimane etapp sõideti Tallinnas Harku järvel. Viimasel etapil oli startijaid kokku 65. Kogu sarja jooksul oli erinevates klassides stardis lausa 141 jetti, mis on kõigi aegade rekord. Lisaks meie sportlastele sõitsid sarja kaasa veel Leedu, Läti ja Soome võidusõitjad.

Noorteklassis SKI Junior GP3 võttis kindla võidu Ander-Hubert Lauri. Teine oli Sten Marten Villenthal ja kolmas oli Marten Tiik. Runabout Junior GP4 klassis tuli kindlalt Eesti meistriks Karl Kesküla. Hõbemedal läks Arti Mölterile ja pronks Patric Luca Uusjärvele.

Järjest populaarsemaks muutuvas naisteklassis Runabout Ladies GP4 läks kaksikvõit Soome. Eesti meistriks tuli Aada Tilenius,
hõbe kuulus Reetta-Sofia Rintanenile ja pronksile tuli Ester Rosin. Kokku osales naisteklassis 13 võidusõitjat.

Runabout GP4 klassis võitis viimase etapi küll Marek Laanisto aga Eesti meistritiitel kuulus selle klassi hetke valitsejale maailmas Mattias Siimannile. Hõbemedalile tuli Henry Kiisa ja pronksile sõitis ennast Marek Laanisto. Klass oli hooaja osavõtjate rohkeim ja stardis oli kokku 23 sportlast.

Klassis SKI GP3 ei jätnud teistele võimalust möödunud hooaja maailmameister Mattias Reinaas. Orissaare etapil vigastada saanud Reinaas sõitis viimasel etapil ainult SKI GP3 klassis ja kindlustas sellega omale meistritiitli. Hõbedale tuli läbi terve hooaja head sõitu näidanud juuniorite maailmameister Ander-Hubert Lauri ja pronks kuulus Sten Marten Villenthalile.

Runabout GP2 klassis läks kolmikvõit Soome. Meistritiitli saavutas Rami Tilenius, hõbe kuulus Kaj Coloniusele ja pronks Tommi Mendolinile.

SKI GP2 klassis oli ennem Orissaare etappi täiseduga juhtimas hetke maailmameister Mattias Reinaas. Eelviimasel etapil saadud vigastus aga pani Reinaasi valiku ette kas sõita kaasa GP2 või GP3 klassis siis Reinaas otsustas GP3 kasuks ja loobus GP2 klassis meistritiitli eest võistlemast. See andis võimaluse soomlastele. Eesti meistriks tuli Tomi Mannonen, hõbemedal kuulus Jerry Olinile ja pronks Eesti parimana Kaspar Haibale.

Kategoorias Runabout GP1 aga tegid ilma eestlased. Eesti meistrivõistluste võidu võttis Mattias Siimann, hõbedale tuli vanameister Margus Kesküla ja pronksi sõitis välja Erki Laiakask.

SKI GP1 klassis võitis viimase etapi Jasmiin Üpraus aga varasemalt kaasa sõitmata etapid ei andnud talle võimalust Eesti meistrivõistluste medalile. Eesti meistritiitel läks viimasel etapil teisena lõpetanud Marten Männile, hõbedale tuli stabiilse sõiduga Kerto Kase ja 1 punktiga võttis pronksi Jasmiin Üprause ees soomlane Severi Salonen.

“Kui möödunud aastal pidime piirduma ainult ühe etapiga, siis sellel aastal otsustasime teha sarja koostöös soomlastega ja kokku tuli lausa viis etappi. Ühisetapid toimusid mais Tallinnas ja juulis Helsingis. Etappide arvu kasv tõi juurde ka uute sportlaste lisandumise. 141 startijat hooaja jooksul on meie jaoks ikka supertulemus.” võttis hooaja kokku Eesti Veemoto Liidu peasekretär Algo Kuus.

Eesti meistrivõistluste kokkuvõtte leiab SIIT.

_____________________________

Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee

Generated by Feedzy