Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Speedestil võitsid autode Eesti meistrisarja klassides Janno Leiger ja Veljo Einberg

Kiirendusspordi Eesti meistrivõistluste autoklassides Super Comp ja Outlaw olid Ülenurme lennuväljal toimunud Speedest Glassdrive Racingul parimad Janno Leiger ja Veljo Einberg.

Finaalis alistas Leiger (Altered Dragster) lätlase Jevgenijs Bickovsi (Audi S2) ja Einberg (Top Mule Mustang) oli parem Janar Lükkist (Nissan 200SX S14).

Kuna Ülenurme on töötav lennuväli, tuleb võistlejatel sealsel n-ö tavalisel asfaltrajal toime tulla märksa libedamate sõiduoludega kui Kiltsi kunagise sõjaväelennuvälja liimirajal. “Mootori võimsust ja stardipöördeid tuleb Ülenurme võistluseks maha võtta,” rääkis Super Compi võitja Leiger. “Sõidu algus on aeglasem, kuid edasi võtab rada juba hästi kiirust vastu.”

Leiger sõitis Speedestil oma auto uueks tippkiirusrekordiks veerandmiilil 254 km/h. “Samas oli näiteks 60 jala aeg umbes 0,2 sekundit ja 200 meetri aeg ligikaudu 0,4 sekundit aeglasem kui liimirajal. Lõpuosaga saab aga alguses kaotatu tagasi võtta. Tuleb ka arvestada, et meil on indeksklass ja indeksit mitte lõhki sõita.”

Super Compi indeks on 8,9 sekundit, Leiger saavutas kvalifikatsioonis aja 8,996 sekundit, mis oli kiirem kui võimsama Outlaw klassi autodel. “Meie auto on suhteliselt kerge ja suurte ratastega tagateljel, küllap see annab libedal rajal eelise.”

Mootorrataste Eesti meistrivõistluste klassi Street Bike võitis Andres Meiesaar (Kawasaki ZZR), teine oli Karit Kirss (Suzuki GSX-R) ja Pro Bike Allan Rosenberg (Suzuki Hayabusa) Gert Ermi (Kawasaki ZX12R Turbo) ees. Kokku osales Speedestil 106 võistlejat.

Kiirendusspordi Eesti meistri- ja karikavõistlused jätkuvad 10.-11. augustini Kiltsi lennuväljal toimuva Gasoline Capybara Drag Race Cupiga.

Tulemused

Junior Bracket: 1. Daniils Bickovs, 2. Nelli-Ly Bušujev.

Junior Dragser: 1. Kendra Kingo, 2. Lenna Leiger.

Pro ET: 1. Illimar Süvari, 2. Kristo Tihvan.

Street: 1. Kristo Ojaste, 2. Tanel Kodusaar.

Street A: 1. Ken-Kevin Keerov, 2. Mati Põld.

Street B: 1. Harry Olak, 2. Sven-Ervin Paap.

Super Street: 1. Karl-Martin Karlson, 2. Martin Adamson.

Super Gas: 1. Argo Kevade, 2. Toomas Tuuling.

Super Comp: 1. Janno Leiger, 2. Jevgenijs Bickovs.

Outlaw: 1. Veljo Einberg, 2. Janar Lükk.

Challenger Cup: 1. Harry Sohv, 2. Urve Vanker.

Bike Bracket: 1. Karit Kirss, 2. Marko Arik.

Steet Bike: 1. Andres Meiesaar, 2. Karit Kirss.

Pro Bike: 1. Allan Rosenberg, 2. Gert Erm.

The post Speedestil võitsid autode Eesti meistrisarja klassides Janno Leiger ja Veljo Einberg appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee