Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Superkrossi esiveoliste võitja Henri Muld: see oli elu üks ägedamaid sõite

LaitseRallyPark´is sõidetud superkossi karikavõistluste etapil osavõturohkeima esiveoliste klassi võitnud Henri Muld ütleb, et laupäevane võistlus oli tema elu üks ägedamaid.

“Adrenaliin oli kogu aeg üleval: üliäge ja pingeline võistlus,” rääkis Muld (Honda Civic). “Kartsin, et ma ei jõuagi A-finaali, rääkimata võitmisest.”

Tehniline rike eelsõitudes tähendas viimast kohta 14 võistlejaga klassi B-finaali stardirivis. “Start õnnestus ja edasi hoidsin lihtsalt gaasi põhjas. Kaotada ei olnud midagi.”

B-finaalis õnnestus Mullal lõpetada teise kohaga, mis andis pääsu A-finaali ja kaheksanda stardipositsiooni. “Finaali ajal kallas paduvihma. Start õnnestus ja sõidul hoidsin puhast joont. Nägin, kuidas mõni konkurent rajalt välja libises, mõni spinni tegi ja läkski korda võita.”

Esiveoliste teise koha sai Fredi Veeväli (Volkswagen Golf), keda Muld edestas finišis 11,3 sekundiga ja kolmas oli Einar Heljand (Opel Astra), kaotus võitjale 14,2 sekundit.

Noortest võitis krossiklassis Hannes-Andrek Kivi (Honda CRX), järgnesid Andy Roose (Ford Fiesta) ja Marten Muld (Honda CRX). Sprindis oli noorte esikolmik: Kivi, Ruudi Reinumägi (Ford Puma) ja Toivo Uusna (Volkswagen Golf).

Superfinaalis oli parim Riho Loit (Honda Civic), järgnesid Reio Metsla (Volkswagen Golf) ja Erki Külvi (Honda Civic). Superkrossi karikasarja kolmandal etapil võisteldi Milrem Motorspordi karikatele.

Superkrossi karikavõistlused jätkuvad 22. juunil Raassillal.

Tulemused:

Superkross

Noored: 1. Hannes-Andrek Kivi, 2. Andy Roose, 3. Marten Muld.

Esivedu: 1. Henri Muld, 2. Fredi Veeväli, 3. Einar Heljand.

Tagavedu: 1. Kauri Metsaots, 2. Eerik Hunt, 3. Margus Suigusaar.

Vabaklass: 1. Siim Tõnts, 2. Einar Heljand.

Sprint

Noored: 1. Hannes-Andrek Kivi, 2. Ruudi Reinumägi, 3. Toivo Uusna.

Naised: 1. Kristiina Schneeberg, 2. Katrina Mathiesen.

Esivedu: 1. Riho Loit, 2. Tauri Jaanson, 3. Toivo Uusna.

Tagavedu: 1. Kristen Priilinn, 2. Joosep Alliksoo, 3. Eerik Hunt.

Nelikvedu: 1. Mait Muul, 2. Toivo Voodma, 3. Veiko Saar.

The post Superkrossi esiveoliste võitja Henri Muld: see oli elu üks ägedamaid sõite appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee