Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Tanel Leok sai eelviimasel MM-etapil 19. koha

Tanel Leok (7). Foto: MXGP

Motokrossi maailmameistrivõistluste eelviimane etapp sõideti täna Itaalias Pietramurata krossirajal. MXGP klassis tuli Tanel Leok (Husqvarna) 19. kohale. Maailmameistriks krooniti Tim Gajser ja MX2 klassis kindlustas tiitlivõidu Tom Vialle.

MXGP klassi klassi kvalifikatsioonis 21. koha saanud Leoki avasõidu start ebaõnnestus ja esimeselt ringilt tuli ta tagasi viimasel kohal. Sõidu jooksul suutis ta oma kohta nii palju parandada, et lõpetada 19. kohal ja teenida kaks MM-punkti. Stardivõidu võttis kvalifikatsioonis samuti parimat aega näidanud Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha). Sõidu alguses oli liidri seljataga Antonio Cairoli (Itaalia, KTM), kuid ta kukkus ja langes top 5 seast välja. Seejärel tõusis teiseks Tim Gajser (Sloveenia, Honda), kes püüdis ka liidri kinni, kuid kuna tal oli probleeme tsikli siduriga, siis loobus ta esikoha nimel riskimast ja lõpetas sõidu Seeweri seljataga teisena. Sellest piisas talle, et kindlustada karjääri kolmas MXGP klassi MM-tiitel. Kolmandana tuli finishisse Alessandro Lupino (Itaalia, Yamaha).

Teises sõidus tegi Leok ilusa sõidu, ta võitles sõidu alguses punktikoha piiril suuremas grupis. Sõidu jooksul tegi Tanel mitmed möödasõidud ning ta tõusis lõpuks 16. kohale. Sõitu juhtis algusest lõpuni Gajser, teisena lõpetas sõidu Romain Febvre (Prantsusmaa, Kawasaki) ja kolmandana Jeremy Seewer.

Etapi kokkuvõttes sai Leok 7 punktiga 19. koha. Etapivõidu ja teenis 47 punktiga Gajser, teine oli 45 punktiga Seewer ja kolmas 38 punktiga Febvre. Enne viimast etappi on Leok 88 punktiga 22. kohal. Tiitli kindlustanud Gajseril on koos 673 punkti, teisel kohal on 584 punktiga Cairoli ja kolmandal 580 punktiga Seewer.

MX2 klassis oli tänasel etapil võimalik tiitel ära kindlustada Tom Vialle´il (Prantsusmaa, KTM). Hommik aga ei alanud noore prantslase jaoks kõige paremini. Kvalifikatsioonis sõitis ta välja küll väga hea ringiaja, millega ta oli kolmas, kuid Vialle sai rajal seisma jäämise eest karistada ja ta pidi stardikohta valima viimasena. See ei olnud terve aasta jooksul enamus stardivõite võtnud Vialle´i jaoks mingi probleem, sest ta võitis taas stardi ja asus avasõitu juhtima. Kohe sõitis ta teistel ka eest ära ning sai finishisse tulla esimesena uhkes üksinduses. Esikohast piisas, et kindlustada endale selle hooaja esikoht sarja üldarvestuses. Teisena lõpetas sõidu Jed Beaton (Austraalia, Husqvarna) ja kolmandana Maxime Renaux (Prantsusmaa, Yamaha). Johannes Nermann (Husqvarna) suutis stardi järel punktikoha piirile tõusta, kuid esimeste ringidega kaotas ta palju kohti ja langes rivi lõppu. Sõidu jooksul suutis Nermann siiski mõned möödasõidud teha ja finishis oli meie mees kahekümneneljandana.

Teises sõidus tegi Nermann korraliku stardi ja ta suutis taas stardi järel top 20 sisse pääseda, kuid sellist kiirust tal polnud sõidu jooksul, et punktide eest võidelda. Mõne ringiga langes Nermann punktikohalt välja ning ta lõpetas sõidu 22. kohal. Sõitu juhtis algusest lõpuni Jago Geerts (Belgia, Yamaha), teise koha sai Ben Watson (Suurbritannia, Yamaha) ja kolmanda koha Thibault Benistant (Prantsusmaa, Yamaha). Värske maailmameister Vialle ei suutnud sarnast stardi nagu avasõidus teha ning ta jäi avaringil top 10 piirile. Kokkupõrkes teise sõitjaga vigastas ta oma tsiklit ning Tomil tuli boksis käia, kus ta palju aega kaotas. Vialle siiski tuli rajale tagasi, et nautida karjääri parimat päeva ja lõpetas sõidu 23. kohal.

Teise järjestikuse etapivõidu teenis 41 punktiga Geerts, teise koha sai 40 punktiga Watson ja kolmanda koha 40 punktiga Beaton. Nermann oli kahekümneseitsmes. Enne viimast etappi on tiitlivõidu kindlustanud Vialle´il koos 718 punkti, teisel kohal on 661 punktiga Geerts ja kolmandal 541 punktiga Renaux. Nermann on 16 punktiga 37. kohal.

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy