Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

VIDEOD. PÖFFil linastub kolm autospordifilmi

3.-19. novembrini toimuval Pimedate Ööde Filmifestivalil (PÖFF) linastub kolm autospordifilmi.

Eesti Olümpiakomitee spordifilmide programmis linastuvad dokumentaalid Varajane kurv ja Villeneuve Pironi, festivalide paremiku programmis mängufilm Ferrari.

Poola dokfilmi Varajane kurv (Wiraż, režissöör Paweł Hejbudzki) räägib läbi kardispordi perekonna olulistest valikutest. “Profisportlase elu on ohverduste elu, kus edu saavutamiseks on tarvis teha tööd, tööd ja veel kord tööd. Kõik lapsed ei ole selliseks ohverduseks valmis. Mateusz on paar aastat harrastanud kardisõitu, kuid ta ei vasta ikka veel vanemate ootustele ja ambitsioonidele,” seisab PÖFF-i lehel avaldatud filmi tutvustuses.

Filmi treiler. Filmi linastumise ajad ja kohad.

Suurbritannia dokk Villeneuve Pironi (režissöör Torquil Jones) käsitleb Ferrari sõitjate Gilles Villeneuve´i ja Didier Pironi suhted. „Mõlemad mehed olid järeleandmatud ja kompromissitud võistlejaid. Järeleandmisi ei tehtud endale ega teineteisele. Film lahkab kahe võidusõitja vahele tekkinud kiilu, millele pani aluse omavaheline intsident, mida kumbki mees elu lõpuni ei unusta. Kirge ja pingelist võidusõitu on siin filmis rohkem kui küll,” kirjutatakse filmi tutvustuses.

Filmi treiler. Filmi linastumise ajad ja kohad.

Ameerika Ühendriikide mängufilmi Ferrari (režissöör Michael Mann) tutvustav tekst PÖFF-i lehel ütleb: “Suvel 1957. aastal valitseb Enzo Ferrari autoimpeeriumis kriis. Endisest võidusõitjast ettevõtja paneb end ja oma sõitjaid proovile. Üheskoos võtavad nad ette 1609 kilomeetri pikkuse ohtliku Mille Miglia võidusõidu.”

Filmi treiler. Filmi linastumise ajad ja kohad.

The post VIDEOD. PÖFFil linastub kolm autospordifilmi appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee